DPT

OBUKA ZA RUKOVAOCE SUŠARA U POLJOPRIVREDI

Departman za poljoprivrednu tehniku dvadeset godina radi na posebnoj obuci stručnjaka koji brinu o sušenju i skladištenju svega onoga što se u domaćoj poljoprivredi proizvede.

Blizu 1000 rukovaoca sušara iz Srbije i regiona do sada je pohađalo kurs, što je najvažniji dokaz njegovog kvaliteta i potrebe. Predavači su profesori Poljoprivrednog fakulteta sa višedecenijskim iskustvom kako u obrazovanju tako i u praksi.

Pozivamo Vas da uputite vaše rukovaoce sušarom na obuku kod nas, pa čak i ako su ga pohađali pre nekoliko godina, Vaša firma će imati višestruke koristi jer ćete biti sigurni da će se:

  1. znatno smanjiti opasnost od požara,
  2. potrošiti manje goriva za sušenje,
  3. imati bolji kvalitet proizvoda koji sušite i
  4. povećati odgovornost rukovaoca sušare.

Odlukom Nastavno-naučnog veća fakulteta odobren je plan i program kursa u trajanju od 30 časova tokom 5 radnih dana. On obuhvata: goriva, gorionike, energetiku, tehnologije sušenja i skladištenja, konstrukcije sušara, opremu na centru, rukovanje sušarom, automatiku, evidenciju rada, održavanje, protivpožarne i bezbednosne mere i dr. Svaki polaznik kursa dobija knjigu. Nedelju dana po održanom kursu organizuje se provera znanja pred tročlanom komisijom, nakon koje se dobija sertifikat o završenoj obuci za rukovaoca sušara koji potpisuje dekan Poljoprivrednog fakulteta.

Nakon uspešno završenog ispita svaki slušalac dobija certifikat o završenoj obuci za rukovaoca sušara u poljoprivredi koji potpisuje Dekan Poljoprivrednog fakulteta i ispitna Komisija.

Obuke se održavaju tokom prve nedelje februara i juna tekuće godine na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, tokom 5 radnih dana. Cena obuke zavisi od broja učesnika iz jedne firme. U cenu je uračunato: pohađanje nastave, potrebna literatura u formi knjige, konsultacije, polaganje ispita i izdavanje sertifikata. Za dodatne informacije i pitanja kontaktirajte rukovodioca obuke.

Dr Ivan Pavkov

Rukovodilac obuke za rukovaoce sušara u poljoprivredi
Redovni profesor
021 485 33 18
064 246 38 70
ivan.pavkov @ polj.uns.ac.rs